Kesälomalla Norjassa 2006

Tuesday, June 27, 2006

Sunnuntai 25.6. - Kotimatka alkaa

Herättiin ihmeen reippaina vaikka myöhään laitettiinkin nukkumaan. Oltiin pakattu illalla melkein kaikki valmiiksi, joten aamutoimiin ei mennyt kauankaan. Kannettiin tavarat autoon ja mentiin sitten varhaiselle aamupalalle. Oikeasti hotellilla aamupala alkaa klo 8, mutta sovittiin eilen, että voidaan mennä jo seitsemältä, kun meillä on kerta niin aikainen lähtö.

Saatiin olla kahdestaan koko hienossa ravintolasalissa ja nautiskella aamupala ihan rauhassa. Suunnillen puoli kahdeksan aikaan lähdettiin sitten ajelemaan ensin tietenkin Larvikiin, mutta sitten Osloa kohti. Tällä kertaa aiottiin löytää se Oslofjordtunneli, joka tullessa meni ohi. Ja kyllähän me se löydettiinkin ihan helposti, se oli melkein 8 km pitkä. Tietullimaksu oli 55 NOK. Kyllä siitä kannattikin maksaa :)

Saatiin ajaa hyvässä säässä ja aika kevyessä liikenteessä. Tukholman lieppeillä meinasi vähän olla jonoja - joka kerta kun kyltti 'Risk för kö' ilmeistyi näköpiiriin. Ruotsalaiset ovat ehkä ymmärtäneet sen niin, että pitää ajaa jonomuodostelmassa. No, onneksi jonoja ei kuitekaan ollut kovin paljon. Satamaan löydettiin todella hienosti, mutta ei se ehkä olisi ollut niin helppoa ajo-ohjeilla toiseen satamaan eli hyvä, että käytiin siellä kirjastossa vähän uudistamassa ohejeita.

Laivalla taas ekana suihkuun ja sitten syömään. Nyt saatiin vihdoin hyvää kalaa ja uusia perunoita. Nami. Viinikin oli vielä niin hyvää, että otettiin oikein nimi muistiin. Kierreltiin laivan baarit, mutta aika heikkoa oli tarjonta. Taisi olla Festival vielä pienempi kuin Europa. Edellinen laivareissu tehtiin Hgi-Tukholma välillä ja silloin laiva oli kyllä paljon isompi ja hienompi. Katseltiin ja kuunneltiin kuitenkin vähän aikaa bändiä samalla kun maisteltiin brandyä.. eikun siis Baileysta. Ihasteltiin hymyssä suin mummuja ja pappoja, jotka kävivät tanssahtelemassa. Jaksettiin jopa valvoa 'Midnight Surprise' -ohjelmaan asti, jossa oli sirkustemppuja ja taikuri. Sitten pää tyynyyn ja energian keräystä vielä viimeistä ajomatkaa varten.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home