Kesälomalla Norjassa 2006

Tuesday, June 27, 2006

Tiistai 20.6. - Kohti Turun satamaa käy matkalaisten tie...

Huomenta! Tänään lähdettiin siis ajamaan kohti Turkua. Silja Europa lähti satamasta klo 21.15, joten ei onneksi tarvinnut ihan kukonlaulun aikaa kiivetä pakun kyytiin. Heräiltiin rauhassa ja syötiin aamupalaa ja vähän välipalaakin ennen lähtöä. Aurinko paisteli tosi kauniisti jo heti aamusta, joten hikistä kyytiä oli tiedossa!

Startattiin auto vähän yli kymmenen. Eka pysähdys oli kymmenen kilometrin päässä ABC:llä, jossa pistettiin tankki täyteen ja lisäksi vielä kanisteriin 25 l kaiken varalta. Törmättiin yllättäen vielä äitiin huoltsikan pihalla ja samalla muistettiin, että eilen pesemäni kaksi puseroa roikkuu edelleen pyykkinarulla. Ei jaksettu niiden takia palata takaisin kuitenkaan.

Ajeltiin Kärsämäen kautta, Jyväskylän ohi ja siitä Tampereelle ja lopulta Turkuun. Matka meni hyvin, vaikkakin oli todella kuuma reissu. Aurinko porotti melkein täydeltä terältä oikeastaan koko matkan. Eihän siinä pakussa tietenkään mitään ilmastointia ollut. Eipä kyllä oisi ollut Zorrossakaan. Onneksi meillä oli kylmälaukku täynnä juomista ja evästäkin oli reilusti.

Turkuun tultiin hyvissä ajoin ja ehdittiin vähän käveleskelläkin linnan ympäristössä ennen kuin päästiin taas istuskelemaan autoon ja odottamaan laivaan pääsyä. Ihan ekana käytiin suihkussa! Kylläpäs olikin ihanaa olla viileässä suikussa kuuman ja hikisen päivän jälkeen. Sitten vaan iltapalalle ja drinksulle.

Ensimmäinen varsinainen matkapäivä sujui kivasti ilman kommelluksia. Seuraava päivä kyllä vähän jännitti, Tukholmassa on varmaan vähän enemmän liikennettä kuin Turussa.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home