Kesälomalla Norjassa 2006

Tuesday, June 27, 2006

Keskiviikko 21.6. - Perillä!

Aamulla reippaana ylös ja meriaamupalalle. Nautiskeltiin saaristomaisemista teekupposten äärellä ja nautiskeltiin karjalanpiirakoita. Käytiin vilkaseen myös tax-free myymälää, mutta eihän se ollutkaan auki. Ei muuta kuin kamat autoon ja baanalle :) Satamaan tultiin klo 7 paikallista aikaa.

Meillä oli kyllä hurjasti hyvää tuuria Tukholman päässä. Michelinin karttasivulta tulostetuissa ajo-ohjeissa olikin väärä tulosatama! Joten meidän ajo-ohjeet eivät oikein pitäneet paikkaansa ja tokikin me se huomattiin vasta sitten kun oltiin jo ajettu ulos laivasta... noooh! Pienet haasteet vaan piristää päivää, eikös vain. Onni onnettomuudessa oli se, että ajeleskeltiin rennosti meidän edellä laivasta ulos tulleen perässä ja yhtäkkiä huomattiin olevamme oikealla tiellä ja ehdittiin vielä oikeasta liittymästäkin mennä. Hienoa! Edessä siis sellaset 700 km ajamista tälle päivälle.

Kun ylitettiin Ruotsin ja Norjan raja, alkoi melkein heti satamaan vettä. Ensin vähän vähemmän, mutta sitten se yltyi mielettömäksi kaatosateeksi. Pysähdyttiinkin välillä huoltoasemalle kun ei auton ikkunasta yksinkertaisesti nähnyt eteensä. Jatkettiin pian kuitenkin matkaa, kun vesisade vähän laantui. Se oli kuitenkin vain väliaikaista ja kohta vettä tuli uudestaan taivaan täydeltä. Oltiin juuri moottoritiellä ja köpelöstihän siinä kävi - ei nähty liittymäkylttejä tarpeeksi ajoissa ja missattiin oikea käännös Oslofjordtunneliin. Eipä auttanut muu kuin köryytellä sitten Oslon kautta, onneksi kilometrejä ei kuitenkaan aivan kauheesti tullut lisää. Aikaa kyllä varmaankin, koska liikenne eteni tuskallisen hitaasti. Olipahan aikaa ihastella Oslon kauniita maisemia. Muutamaan kertaan jouduttiin maksamaan tietullia Norjan puolella.

Loppujen lopuksi matka sujui kivasti, vaikka olihan se toki todella pitkä. Pysähdyttiin pariin kertaan Ruotsin puolella kahvittelemaan ja evästelemään. Sandefjordissa Norjan puolella syötiin supersuolaiset hampurilaiset. Sieltä myös soiteltiin näyttelyn järjestäjälle ja sovittiin, että vietäisiin taulu seuraavana päivänä näyttelypaikalle. Se sopi hienosti meille, koska oltiin kuitenkin aika ryytyneitä päivän ajosta. Tänään ei kuitenkaan ollut läheskään niin lämmintä kuin eilisen ajomatkan aikana, se helpotti kummasti.

Sandefjordista ei ollut enää pitkä matka Staverniin. Ohtettiin ensin Larvik ja sitten oltiinkin jo Stavernissa. Meidän majapaikka, Brunvall Gård, oli n. 8 km kaupungin keskustasta. Onneksi sinnekin oli hyvä kartta ja löydettiin helposti perille.

Hurautettiin pakulla mukavan oloisen maatilan pihaan ja tavattiin respassa paikan omistaja Sidsel, joka oli todella norjalaisen näköinen iloinen naisihminen. Meidän majapaikka oli ns. kesämökki pihan laidalla ihan isoäidin talon vieressä. Mökissä oli makuuhuone ja olohuone/keittiö. WC ja suihku olivat viereissä rakennuksessa. Olimme kuulemma paikan ensimmäiset suomalaiset vieraat. (kuvassa mökki on pienin rakennus oikeassa reunassa)

Tyytyväisenä lastattiin tavarat autosta mökkiin ja hörpättiin heti teet. Lisättiin sitten vähän vaatetta ja lähdettiin kävelylle läheiseen satamaan. Maisemat olivat todella hienot ja tuuli melkoinen.

Pakko on myöntää, että päivän päätteeksi sammuttiin sohvalle melkoisen pian!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home