Kesälomalla Norjassa 2006

Tuesday, June 27, 2006

Maanantai 26.6. - Kotona taas

Meribuffetin kautta Turun vilkkaaseen aamuruuhkaan. Aurinko paisteli ja tienviittoja oli taas helpompi lukea. Ajettiin ensin Turusta Heinolaan vaihtamaan paku takaisin Zorroon. Kyllä tuli Norjan upeita vuoristomaisemia ikävä kun köryyteltiin kohtuullisen tasaisilla teillä Päijät-Hämeen maisemissa.. :)

Kotoinen olo tuli kyllä heti kun pysähdyttiin ekalle huoltsikalla ja Ilta-Sanomista saatiin lukea, että Räikkösen Kimi oli juhlinut itseään pidemmän blondin kanssa!

Heinolassa pysähdyttiin kaffelle ja evästykselle, kävästiin nopeesti lintutalossa ja jatkettiin omalla Zorrolla kotimatkaa. Olipas vaikea taas tottua pikkuauton kyytiin. Kun lähdettiin huoltoaseman pihalta liikkeelle, minä jopa pyysin, että Sampo laittaisi auton ensin käytiin - pakun kohtuullisen kovaan hurinaan verrattuna luulin ettei auto ollut edes käynnissä! Sampo taas puolestaan vertasi tunnetta mikroautolla huristeluun. Oma auto, paras auto :)

Pysähdyttiin Jyväskylän jälkeen kunnon rekkamiesten sämpylälle - lenkkimakkaraa ja kananmunaa, nami! Sillä jaksoi hyvin Ouluun asti. Mitä lähemmäs kotia tultiin, sitä enemmän oltais haluttu koukata Seluskan kautta, mutta ajeltiin kuitenkin tiukasti kotiin Lintulaan. Sampolla on kuitenkin huomenna aikainen herätys töihin.

Matka oli mitä onnistunein ja hienoin kokemus monella tapaa. Tokihan automatka oli aika rankka, mutta kyllä meillä melko hauskaakin oli. Välillä naurettiin niin ettei meinattu tiellä pysyä esim. silloin kun turistioppaan tavoin kerrottiin ruotsiksi ohi vilistävistä nähtävyyksistä. Globenista: ' där människorna tittar, oi de tittar so mycket...' Matkaseura oli muutenkin aivan loistavaa. Tehtiinpä taas oman näköisemme reissu: tavattiin mielenkiintoisia ihmisiä ja koettiin jotain uutta. Ensi kesän reissusta on jo haaveiltu ja vähän jo suunniteltukin. Toivottavasti se toteutuu!

1 Comments:

Post a Comment

<< Home